DFW Mustangs    

Go Back   DFW Mustangs > General > Technology Rules

Technology Rules iPhone suxx, Q/A for all computer, networking, phone, and gaming issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2018, 10:34 AM   #41
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by Tx Redneck View Post
FWIW, I've used dozens of these ssd in cheap build/upgrades and they're great drives for the money. https://www.microcenter.com/product/...te-drive-(480g)
What do you suggest on putting on these ssd's, the OS or games? I'm wanting to get a ssd but unsure what to put where.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 10:38 AM   #42
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

If you've a lot of data, I suggest OS, programs and docs on ssd, music, pics, vids on reg hdd. If you're gonna get a higher capacity ssd, then it doesn't matter as you'll have space for whatever.
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 10:50 AM   #43
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by Tx Redneck View Post
If you've a lot of data, I suggest OS, programs and docs on ssd, music, pics, vids on reg hdd. If you're gonna get a higher capacity ssd, then it doesn't matter as you'll have space for whatever.
I'm pretty much just making a gaming computer for GTA5, and cityskylines and the sort. I was wanting a Samsung 500gb, but its out of my price range right now.The link you posted looks to be a pretty great deal.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 10:52 AM   #44
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

The just put them on the ssd. The one I linked is as fast as Samsung, but it'lll be light years faster than a reg hdd. You'll be happy with it I'm sure.
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 11:19 AM   #45
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Since I got you here,

I'm attempting to build a budget gaming computer

Here's what I've got so far.

Dell optiplex 380
Windows 7 pro 64bit
1T harddrive
Zotac 1050ti graphics card
Corsair 450w PSU
Upgraded to a q6700 processor
ASUS Wi-Fi PCI Express Adapter (PCE-AC56)

I would like to get a 500Gb ssd to finish this out.

What are your thoughts? I think my graphics card may be over kill but I figure could be transferred to another build in the future.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 11:22 AM   #46
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

I'm kinda surprised to see that hardware in use, was it a freebie? It should do what you're wanting just fine, but I wouldn't expect the moon.
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 11:48 AM   #47
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by Tx Redneck View Post
I'm kinda surprised to see that hardware in use, was it a freebie? It should do what you're wanting just fine, but I wouldn't expect the moon.
Yeah computer was an old work computer that I got for free.

I was thinking that a mother board and a i7 processor in the future should get me toward a pretty good system. I would think all this should be good enough to transfer over.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 11:50 AM   #48
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

Right on, lmk when you're ready to build and we'll get ya fixed up.
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 11:53 AM   #49
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by Tx Redneck View Post
Right on, lmk when you're ready to build and we'll get ya fixed up.
I really appreciate that Brother!
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 06:06 PM   #50
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

You're welcome bubba.
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2018, 09:56 PM   #51
Magnus
Lifer
 
Magnus's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 13,541
Default

__________________
Magnus is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2018, 07:08 AM   #52
Tx Redneck
Wannabe puter fixor
VIP Member
 
Tx Redneck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 14,380
Send a message via Skype™ to Tx Redneck
Default

You need hug?
Tx Redneck is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2018, 08:18 PM   #53
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default



I'm confused, I ordered a wireless Wi-Fi card (pci) with the 3 antennas to put in my computer and it's the Mini version. My PCI slot is a full size... Do I need some kind of adapter to go from the mini to the larger one? I stuffed the little one in the large PCI slot and the computer won't boot so I'm figuring I'm doing something wrong...help!

Last edited by Shaggin Wagon; 10-25-2018 at 08:29 PM.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2018, 08:35 PM   #54
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

http://imgur.com/NzOy491

http://imgur.com/lHCEwW3

I cannot get the pictures to post so here's the link to the pictures of what I'm working with... Also, I do realize one of the wires is broken, I did that while messing with it.

Edit: After more research, Craize is right....figured out the card is a PCI Express card and I have regular pci slots. I looked up adapters, but I don't see how the adapter and my wifi card will have enough room to fit in the back back wall of the tower...

Last edited by Shaggin Wagon; 10-25-2018 at 11:17 PM.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2018, 09:44 PM   #55
Craizie
Cracka
VIP Member
 
Craizie's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,607
Default

Pretty sure that's a PCI E card.

Send it back and get a USB 3.0 wireless card.
Craizie is online now   Reply With Quote
Old 10-25-2018, 11:18 PM   #56
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by Craizie View Post
Pretty sure that's a PCI E card.

Send it back and get a USB 3.0 wireless card.
I saw the USB adapters, but I heard the cards run faster and Id like to get as fast as I can for online gaming
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2018, 08:45 AM   #57
GeorgeG.
Lifer
 
Join Date: Jun 2003
Location: Van Alstyne
Posts: 5,340
Default

Quote:
Originally Posted by Craizie View Post
Pretty sure that's a PCI E card.

Send it back and get a USB 3.0 wireless card.
I'm pretty sure the USB ports on that OptiPlex 380 aren't 3.0 so that would be pointless.

And Shaggin, you mentioned replacing the motherboard in the future... I think the mount points for the Dell cases are proprietary sorta so your off the shelf mobo's aren't going to fit.

There was a time where I had an old OptiPlex. I liked the size of the case over some of the monster cases at Fry's and this is what I kept hearing when I had the same idea of upgrading the internals.


And I'm not sure how I missed this thread but my daughter has actually expressed interest in buying a prebuilt gaming console for Fortnite as well. Being in IT, I kinda want to use this as an opportunity to bond with her and let her get her into pc's a little by building one with her. But as mentioned before, $800-$1k to play fortnite is a little obsurd.
GeorgeG. is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2018, 08:58 AM   #58
Shaggin Wagon
Shaggin'
VIP Member
 
Shaggin Wagon's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 6,162
Default

Quote:
Originally Posted by GeorgeG. View Post
I'm pretty sure the USB ports on that OptiPlex 380 aren't 3.0 so that would be pointless.

And Shaggin, you mentioned replacing the motherboard in the future... I think the mount points for the Dell cases are proprietary sorta so your off the shelf mobo's aren't going to fit.

There was a time where I had an old OptiPlex. I liked the size of the case over some of the monster cases at Fry's and this is what I kept hearing when I had the same idea of upgrading the internals.
I've seen on YouTube that there's some decent cases for like $50 which will probably be in future when I get the mother board and processor. Today I'm going to Fry's to see if I can find an adapter or a PCI wifi card. I have a ASUS card coming that I ordered before I realized my mistake and hate that I cant use it...maybe save it for the next mobo.

Yeah, I could have just bought a computer, but since Im so ignorant about them, I just wanted to see if I could do it myself and learn something new. I do see what seems like some pretty decent ones from $350 to $500 on CL.

Last edited by Shaggin Wagon; 10-26-2018 at 09:07 AM.
Shaggin Wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2018, 10:11 AM   #59
GeorgeG.
Lifer
 
Join Date: Jun 2003
Location: Van Alstyne
Posts: 5,340
Default

no worries, the way your going is the way to learn fo' sho'. What's the service tag on the Dell?
GeorgeG. is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2018, 10:13 AM   #60
Craizie
Cracka
VIP Member
 
Craizie's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,607
Default

Quote:
Originally Posted by GeorgeG. View Post
I'm pretty sure the USB ports on that OptiPlex 380 aren't 3.0 so that would be pointless.

And Shaggin, you mentioned replacing the motherboard in the future... I think the mount points for the Dell cases are proprietary sorta so your off the shelf mobo's aren't going to fit.

There was a time where I had an old OptiPlex. I liked the size of the case over some of the monster cases at Fry's and this is what I kept hearing when I had the same idea of upgrading the internals.


And I'm not sure how I missed this thread but my daughter has actually expressed interest in buying a prebuilt gaming console for Fortnite as well. Being in IT, I kinda want to use this as an opportunity to bond with her and let her get her into pc's a little by building one with her. But as mentioned before, $800-$1k to play fortnite is a little obsurd.
Ahh, I didn't know that.

For what it's worth, I run a 3.0 wireless card for gaming.
Craizie is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
svo already banged her, svo banged her again!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:59 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.